RU  UA

Зеленський став професійним політиком з одним "але" - колишній соратник президента

За майже два роки президентства Володимира Зеленського він зміг стати професійним політиком. Однак найбільше він досягнув у професійному політичному популізмі.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів генеральний прокурор України ( у 2019-2020 роках) Руслан Рябошапка.

"У моїй співпраці з Володимиром Зеленським, коли він балотувався в президенти України, не було речей, які робили б цю співпрацю некомфортною. Посаду генерального прокурора я не просив, це було бачення президента. На посаді генерального прокурора я робив те, про що ми говорили з Володимиром Зеленським - реформу прокуратури", - розповів Рябошапка.

За його словами, за два роки президентства Володимира Зеленського, який, прийшовши на найвищу посаду в державі, не був досвідченим політиком, він зміг стати професійним політиком, але з одним "але".

"Він став професійним популістським політиком. На жаль, рівень популізму в його словах і його діях невиправдано високий і в цьому нічого хорошого для країни немає", - заявив Рябошапка.

Він наголосив, що в країні не проводяться реальні потрібні реформи, а все зводиться лише до речей, які можуть підвищити рівень довіри і підтримки самого Володимира Зеленського і його партії. Однак говорити про управління президентом його оточенням немає підстав.

"Розмови про те, що Зеленським керують керівники його Офісу, не відповідають дійсності. Він ніколи не був керованим. Я не знаю стосовно Єрмака, але стосовно Богдана - це неправда. Той хто знає Зеленського, розуміють: він ніколи не може бути керованим, це не та людина. Не треба думати, що Зеленський - слабка фігура. Це не так", - пояснив колишній соратник Зеленського.