RU  UA

Росія може захопити ще одну частину України - екс-нардеп назвав найгірший сценарій Путіна

Президент Росії Володимир Путін "мріє" про отримання сухопутного коридору до анексованого Криму, а тому Кремль може піти на провокації в Україні і спробувати захопити частину Одеської області.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів український військовий, командир добровольчого батальйону "Миротворець" у 2014 році, народний депутат України у 2014-2019 роках Андрій Тетерук.

"Стягування російських військових не є підготовкою до повномасштабної військової наступальної операції, оскільки співвідношення сил і засобів не дозволить Росії забезпечити повномасштабне вторгнення і, найголовніше, утримання захоплених територій", - розповів військовий.

Однак Україна постійно має бути готова до провокацій з боку Росії, бо в умовах гострої нестачі питної води в анексованому Криму Кремль може почати втілювати в життя "вологу" мірю Путіна - сухопутний коридор територією України і захоплення частини Одеської області.

"Росія може звинуватити Україну і зробити спробу забезпечити собі сухопутний коридор до Криму або навіть, якщо ми будемо слабкими і не будемо рішучими, захопити частину Одеської області, щоб відрізати Україну від Чорного моря. Це найгірший варіант, який я допускаю в найближчій перспективі, якщо ми будемо бездіяльні і дозволимо це зробити", - додав Тетерук.

При цьому військовий назвав способом тиску на Україну і світ стягування Російською Федерацією військ до українського кордону.

"Якщо говорити про ситуацію, яка зараз відбувається біля українських кордонів, то маємо розуміти, що Російська Федерація намагається тиснути: як на українське суспільство, так і на вище політичне і військове керівництво демонстрацією сили. Саме це є основним інструментарієм здійснення зовнішньої політики Кремля", - резюмував Тетерук.