RU  UA

Путін не буде "розпорошувати" війська: по яких точках в Україні можуть завдати удару

Росія може завдати удару ще по декількох місцях в Україні, які є зручними для Кремля в плані вторгнення і наступу, а тому Україна повинна бути готова до різних варіантів протистояння російському наступу.

Про це в програмі "Трикутник Іванської" на Апостроф ТV розповів український військовий, командир добровольчого батальйону "Миротворець" у 2014 році, народний депутат України у 2014-2019 роках Андрій Тетерук.

"Окрім окупованих районів Донецької і Луганської областей, де ведуться активні бойові дії силами російських найманців, існує велика небезпека для наступу Росії в Херсонській області і в Запорізькій області. Велика небезпека зберігається і в Азовському морі, де Росія заборонила проходження українським цивільним судам через військові навчання. Також те, що Україна намагається розбудувати в Маріуполі і Бердянську великі морські бази для зміцнення власної обороноздатності, для Путіна є великим подразником", - перерахував можливі точки російського наступу екс-нардеп.

Тетерук додав, що Росія може готувати провокації, щоб позбавити Україну виходу до Азовського і Чорного морів.

"Україні у військовому відношенні треба бути готовими до різних варіантів наступу Росії. Але й треба розуміти, що Путін не буде розпорошувати війська перед тим, як піти в наступ, як це було зараз вздовж українського кордону. Для локального наступу Росії 120 тисяч війська буде достатньо, для повномасштабної війни - ні", - додав Тетерук.