RU  UA

Медведчук в Офісі Генпрокурора: подробиці з місця подій

Народний депутат від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук приїхав до Офісу Генпрокурора. Він має надати свідчення у справі щодо ймовірної державної зради. Перед входом до приміщення нардеп поспілкувався із журналістами та прокоментував підозру і обшуки.

Подробиці - у сюжеті Апостроф Live о 17:00 на Апостроф TV.

На допит Медведчук приїхав разом із колегами по партії Вадимом Рабіновичем та Іллєю Кивою. Біля входу до Офісу генпрокурора політик поспілкувався з журналістами та відреагував на звинувачення. За словами Медведчука, Ірина Венедіктова не мала права відкривати таку секретну інформацію на широкий загал, бо це може спровокувати тиск на слідчих. Якби він вів цю справу, то ніколи б такого не зробив.

Прокоментував Медведчук і плівку, де він нібито спілкується із Сурковим. За словами лідера "ОПЗЖ", він ще не ознайомився з матеріалами справи та не перевіряв їх.

"Я не можу коментувати щодо якихось родовищ, щодо якоїсь передачі інформації, тому що я цю підозру не читав. Мені її не вручали. Я це розцінюю, як дії, спрямовані у порядку політичних репресій та незаконного кримінального переслідування мене, стосовно яких пан Зеленський загрожував ще в 2019 році", - заявив Медведчук.

Всередину Медведчук вирушив разом із адвокатами. Невідомо, скільки часу він там пробуде, та чи відбудеться допит.

Не омайнув депутат і тему обшуків. Він зазначив, що на момент перебування силовиків за місцем його проживання та в офісі партії "ОПЗЖ" він знаходився у сусідній області разом із дружиною Оксаною Марченко.