RU  UA

Не туди звернув: екс-нардеп розкрив, чому Зеленський повторює шлях "попередника"

Президент Володимир Зеленський продовжує політику попереднього президента Петра Порошенка. За два роки свого президентства Зеленський не зробив нічого з того, за що критикували п'ятого президента, а навпаки продовжує йти його шляхом.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів народний депутат України VII скликання, заступник голови Верховної Ради (VII скликання), заступник голови партії "Свобода" і екс-кандидат в народні депутати по округу №87 Руслан Кошулинський.

"Я підтримував би президента Зеленського, якби його дії по боротьбі з олігархами були системними. ...Якби це були закони про виведення грошей з офшорних зон, про заборону на виведення грошей з офшорних зон. А то ми бачимо зовсім протилежну ситуацію - дозволили продаж землі найбагатшим людям і, зокрема, іноземцям. Давайте візьмемо список "Форбс" і подивимося, наскільки ці люди збагатилися за останні роки, незважаючи на пандемію, війну", - зауважив Кошулинський.

Політик звернув увагу, що ніхто з українських оліграхів не отримав свої статки у спадок - всі вони збагачувалися у зв'язці "гроші = влада"

"В діях Зеленського у боротьбі з олігархами не вистачає системності. Те, що ми бачимо, це фасадність. Це стосується і інших ініціатив президента. Що змінив Зеленський у боротьбі з агресором після Порошенка? Розірвано дипломатичні відносини (з Росією - "Апостроф")? Ні. Закрито кордон, в тому числі економічний з країною-агресором? Ні. Перестали закуповувати електроенергію в Росії? Ні. Може, "Укроборонпром" закрили, про який кричали, що це годівничка? Ні. Може, Зеленський відмовився від Мінських домовленостей? Ні. То що ж такого він зробив, що відрізняється від попередника? Зеленський точно так само йде шляхом Порошенка", - резюмував Кошулинський.