RU  UA

Більше, ніж США: екс-нардеп назвав ключового партнера для України

Україна повинна активніше розбудовувати відносини з Великою Британією. Це країна, яка може стати для України головним партнером у міжнародному співробітництві навіть більше, ніж США.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів народний депутат Верховної Ради VI скликання Кирило Куликов.

"Наш новий вектор зовнішньої політики, яким ми повинні займатися, це Велика Британія. На сьогодні ми (Україна - "Апостроф") не є предметом ключового інтересу Сполучених Штатів Америки. А для Британії - є", - заявив Куликов.

За його словами, робота з Великою Британією в плані налагодження міжнародних відносин складна, але перспективна.

"Відносини з Великою Британією складні, працювати з цією країною дуже складно. Якщо екс-президент Порошенко вважав, що він розуміє американців, то налагодити відносини з офіційним Лондоном не вдалося. ...На сьогодні ми знаходимося у фокусі уваги Великої Британії - країни, яка зараз повністю змінюється і змінює свої пріоритети. Вона повертається до дещо видозміненого формату тієї колоніальної Великої Британії, яка домінувала у всьому світі, тому Україні дуже важливо стати партнером для цієї країни", - додав Куликов.