RU  UA

​“Треба прокинутись”: військові ЗСУ не вірять, що Зеленський спроможний досягти миру на Донбасі

Українські військові не вірять в те, що перемовини президента Володимира Зеленського з радниками лідерів Франції та Німеччини можуть допомогти завершити Війну на Донбасі. Обстріли бойовиків на сході держави не вщухають.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

“Мене непокоїть територіальна цілісність України. Тому я тут. Саме цілісність і те, як вона вирішуватиметься. Поки що ми не можемо вирішити. Я за те, щоб вирішити її мирним шляхом, але воно не вирішиться”, – розповідає військовослужбовець ЗСУ Андрій.

“Люди, особливо слов’яни, протягом всієї своєї історії розуміли тільки палку, тільки мову сили і нічого іншого. Домовитися за столом, щоб вони налили у келих отруєного вина або вкололи ніж у спину. Ми можемо почекати. Вони вже це зробили. другий раз ми не станемо. Тому я думаю, що треба прокинутись”, – вважає військовослужбовець ЗСУ Лев Ізмайлов.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з радниками лідерів Франції та Німеччини і заявив, що потрібно предметно домовлятися про припинення конфлікту на Донбасі. Тим часом, на сході України не стихають обстріли, попри домовленості про режим припинення вогню. А поки з Росією намагаються вести перемовини на міжнародному рівні, вона навіть не починає відводити свої війська від кордону. Навпаки, Росія стягує більше військ до України.