RU  UA

Мають бути по лікті у крові: військовий розповів, як треба боротися з корупціонерами у владі

Антикорупційні та правоохоронні органи мають бути "по лікті у крові" держслужбовців-корупціонерів, тому що ті, хто краде на війні, розуміють лише мову сили.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав військовослужбовець ЗСУ Євген Карась.

"У нового очільника НАБУ мають бути руки "по лікті в крові" держслужбовців. Крадії розуміють лише мову сили і ніяких напівмір, ніякі пояснення тут не працюють. В чому там проблема з "яйцями", так, ми відбили тендера на наступний рік, тому що ціни там були завищені. Але треба повернутися і до фірм, які забезпечували ЗСУ у 2022 році. А треба ще перевірити фірми, які лишилися, тому що ми зараз злякалися яєць по 40 гривень, а може залишилися ще по 60 гривень. Тому потрібно розбиратися. Корупція у нас є, її достатньо багато у державі в цілому, вона є у багатьох сферах і керівник не може один це побороти, тому що це велика вакханалія війни, йде велике розосередження і дуже важко", – сказав він.

Як писав "Апостроф", заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Іван Лукеря подав у відставку після того, як його колезі Василю Лозинському оголосили підозру в отриманні хабара у розмірі $400 тисяч.