RU  UA

Чому Росія не прибрала КПП на кордоні з "новими суб'єктами": думка експерта

Чому російське командування зберегло КПП та прикордонний контроль між РФ та тимчасово окупованими територіями України, незважаючи на те, що вважає їх "своїми".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов.

На думку експерта, окупанти вважають ці території нібито "російськими", але зберігають там КПП, що дуже заважає їх логістиці, затримує доставку вантажів, техніки та людей, оскільки багато часу йде на перевірки та огляди.

Читайте також: Війна на виснаження: як путінський режим "закриває" Росію

"Так відбувається, тому що Кремлю та російському командуванню не потрібні ці "нові приєднані території". Їм там потрібна буферна зона, випалена земля, що відокремлює ЗСУ від окупаційних військ. Ніякого іншого призначення ці території не мають. У Кремлі та в Міноборони РФ не вважають" їх "своїми" насправді. Все це політичні та пропагандистські заяви", - каже Селезньов.

На його думку, саме з цієї причини між тимчасово окупованими районами РФ завжди будуть КПП, які гальмують логістику окупантів, а російська "влада" там буде представлена лише фактом присутності окупаційного контингенту.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що цієї ночі сили оборони України під час атаки на столицю знищили вісім БПЛА Shahed . За попередніми даними, жертв та руйнувань немає.

Вас також може зацікавити:

Як далеко просунувся ворог в Авдіївці: відповідь бійця ЗСУ

двічі за ніч атакували Херсон: фото і всі подробиці

Дефіцит ракет? На заході назвали причину активізації використання "шахедів"