RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Арешт у Італії бійця АТО: у ГПУ розповіли, як будуть допомагати українцю

Допомога з боку України бійцеві Національної гвардії Віталію Марківу, якого затримали в Італії за підозрою у вбивстві журналіста Андреа Роккеллі, ускладнюється таємницею італійського слідства і тим, що обвинувачений має подвійне громадянство.

Про це у коментарі "Апострофу" заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

"Він дійсно має подвійне громадянство, але в першу чергу ми його розглядаємо як громадянина України", - заявив заступник глави ГПУ, зазначивши, що Київ наполягатиме на українському громадянстві Марківа.

Він також додав, що допомога бійцю АТО ускладнюється таємницею слідства італійських правоохоронців.

"Мова йде про те, що в Італії йде певний судовий процес в рамках їх кримінально-процесуального законодавства, куди ми прямого доступу, безумовно, не маємо, оскільки є таємниця слідства як в Україні, так і в Італії. Відповідно, вони не розголошують дані , які можуть зашкодити подальшому ходу цього розслідування", - розповів Енин.

Тому, за його словами, на даному етапі генпрокуратура сконцентрувалася на максимальній допомозі у захисті Марківа, зокрема, надання тієї інформації, яка могла б допомогти відстояти його правову позицію в італійському суді.

"Крім того, ми паралельно стежимо, щоб судовий розгляд в Італії був неупередженим, і усіх прав нашого громадянина було дотримано", - підсумував заступник генпрокурора.

Детальніше про справу Віталія Марківа читайте у матеріалі "Затримання бійця Нацгвардії в Італії: у справі з'явилися цікаві подробиці", який опублікований на "Апострофі".