RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Військовий експерт назвав регіони України, яким загрожує сепаратизм

Надання особливого статусу Донбасу відповідно до Мінських угод може призвести до того, що Україна буде розділена на частини.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив військовий експерт Олег Жданов.

Говорячи про останні заяви ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка з приводу повернення окупованих територій до складу України, експерт відзначає, що в словах бойовика помітні спроби Кремля знайти компроміс.

"Нереальний ні один, ні другий варіант, тому що Мінські домовленості - це, де-факто, федералізація України. А чи готове населення країни до цього?", - каже Жданов.

Він вважає, що особливий статус Донбасу призведе до того, що інші регіони України також почнуть вимагати суверенітет.

"Ви розумієте, що якщо зараз дати особливий статус Донбасу, то це буде парад суверенітетів. Подивіться, що Угорщина творить зараз на Закарпатті. Зрозуміло, що це атака з боку Кремля, тому що пул держав, які обурилися нашим законом "Про освіту", він, з якоїсь дивної причини, збігається з клубом любителів Росії. Як говорив відомий персонаж: "Збіг? Не думаю". Тому я вважаю, що це цілеспрямовані дії", - упевнений Жданов.

Експерт також зазначає, що після надання автономії Польща може згадати про кордон по річці Збруч, територіальні претензії можуть бути у Угорщині та Румунії. У такому разі Україні також загрожує створення чергових "Новоросій" (на схода та півдні країни).

"Тому для нас федералізація - ну ніяк. Взагалі Мінські угоди нездійсненні. За умови збереження цілісності країни, Мінські домовленості виконати не можна. Це глухий кут", - вважає Жданов.

Також читайте повний текст інтерв'ю Жданова "Апострофу": "Путін побоїться йти танками на Київ відразу з кількох причин - військовий експерт".