RU  UA

Як вибудувати відносини із Заходом: дипломат дав Зеленському пораду

Президенту Володимиру Зеленському для вибудовування нормальних відносин із західними партнерами та поліпшення економічної ситуації всередині України потрібно серйозніше ставитися до зовнішньої політики, а не повторювати тези колишнього керівництва держави.

Про це в ефірі Апостроф LIVE на Апострофі TV заявив український дипломат, старший радник Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.

“Настав час зробити висновки, що вдалося за ці два роки досягти. Президент обіцяв мир на сході, врегулювання конфлікту, економічне зростання, обіцяв велику інтеграцію із західними партнерами. Зараз ми бачимо, що прогресу щодо Донбасу мало, по Криму – добре, що відбулася активізація, але результатів поки нема. Економіка як була, так і залишається у маргінальному стані, жодних перспектив я не бачу. І контактів із нашими європейськими партнерами, окрім того, що там підписуються якісь документи, які нічого не приносять – нема” , – розповів Філіпчук.

На його думку, президенту Зеленському потрібно менше займатися своїм піаром і серйозніше ставитися до ефективності його зовнішньої політики.

"У виступі нашого президента під час тижневої поїздки на саміт з питань глобального потепління повторювалися лише ті тези, які озвучував президент Порошенко і вже тоді, за часів Порошенка, було зрозуміло, що наш біль не може переконати європейських лідерів, таких як Німеччина", - зазначив дипломат.

Філіпчук переконаний, що зміна керівництва у Німеччині дає вікно можливостей для президента Зеленського та МЗС запропонувати нові ідеї та формати відносин з Україною.