RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Пріоритет №1: дипломат розповіла, скільки грошей на оборону Україна чекає від США

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що ведеться робота з групами підтримки нашої країни в Конгресі. Її метою є значно більша допомога для України вже у наступному бюджеті США.

Про це вона заявила у "Субботньому інтерв'ю" Радіо Свобода.

"Бюджет прийнято. І ви знаєте, що починається робота над наступним бюджетом. Наша амбіція полягає в тому, щоб бюджет США 2023 включав набагато більшу допомогу", - сказала вона.

Дипломат пояснила, що Україна будує нові можливості за різними напрямками, у тому числі зі стратегічною хартією та з оборонною угодою. Також вона висловила надію, що Конгрес піде назустріч, і цифра може бути значно більшою, ніж 300 мільйонів. Маркарова додала, що пунктів для підтримки є "дуже багато".

"Тобто президент говорив і про безпекову ситуацію. Звичайно, це пріоритет №1 у будь-якому випадку. Тому що і питання розвитку наших оборонних можливостей, і питання розвитку економічного всередині країни – це дуже важливо. Тому що наша сила тут важлива. І питання заручників дуже важливе, президент постійно його порушує на кожному рівні. Тобто цих питань дуже багато. Це, як у тестах, буває відповідь А, В, С, а буває, що все. Ось все!", - зазначила посол.

За її словами, у 2022 році Україна, окрім запланованих 300 мільйонів доларів, очікує отримати від США й іншу допомогу, але не стала розкривати деталі.

Слід зазначити, що оборонний бюджет США на 2022 фінансовий рік, який, зокрема, передбачає виділення 300 мільйонів доларів Україні, президент США підписав наприкінці 2021 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Ллойд Остін відвідав Україну та висловив упевненість, що США продовжать надавати Україні необхідну підтримку у конфлікті з Росією.