RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Потрібно було зробити ще у 2014 році: Україна йде на серйозний крок щодо Росії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив за розрив дипломатичних відносин між Україною та Російською Федерацією, зазначивши, що це треба було зробити ще у 2014 році.

Про це він заявив під час візиту до Вашингтона – трансляція брифінгу велася на сторінці у Facebook МЗС України.

Як зазначив Кулеба, у МЗС проаналізували поточну ситуацію і дійшли висновку, що наразі рішення про розрив відносин із Москвою повністю відповідає інтересам Києва. Він наголосив, що остаточне слово за президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми вийдемо з офіційною позицією", - наголосив глава МЗС України. Також він додав, що найкраще, що сьогодні може зробити Європа, – це "забрати Україну собі".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Росія після створеної на Донбасі ескалації визнала незалежність так званих "ДНР" та "ЛНР". Президент РФ Володимир Путін увечері 21 лютого підписав відповідний указ.

У Державній Думі РФ одностайно підтримали рішення про ратифікацію угод про "дружбу, співпрацю та взаємну допомогу" з "ДНР-ЛНР". На засіданні багато звучало неприязні у бік України.

Водночас Верховна Рада України ухвалила документ, який засуджує визнання Росією "ЛДНР" і вимагає від партнерів запровадження санкцій проти РФ.