RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Почалася боротьба за президентство: відомий історик назвав причину провалу реформ в Україні

В Україні немає результатів в проведенні реформ, тому що порядок денний зараз сильно змінився. Вже почалася боротьба за президентську владу на наступних виборах.

Таку думку висловив відомий український історик Ярослав Грицак в інтерв'ю журналу "Новое время".

"Петро Порошенко любить цитувати ідеолога сінгапурських реформ Лі Куан Ю і його фразу про те, як важливо, прийшовши до влади, посадити до в'язниці двох-трьох найближчих своїх друзів. При цьому в країні немає жодного антикорупційного процесу, хоча ми бачимо, що НАБУ постійно надає слідству матеріали, а обвинувачені постійно уникають покарання. Не дотримується головний принцип громадського здоров'я - принцип елементарної справедливості, а це небезпечно ", - говорить історик.

При цьому Грицак додав: "Але відсутність реальної боротьби з корупцією або відкритих партійних списків - це тільки зовнішні критерії. Головний же: з початку цього року індекс реформ в Україні показує їх відсутність. Тому що радикально змінився порядок денний: замість революційного перезапуску країни ми маємо старт боротьби за президентську владу на майбутніх виборах ".

Не так давно колишній політв'язень і дисидент, український психіатр Семен Глузман в інтерв'ю "Апострофу" звинуватив владу України в імітації реформ.

Раніше відомий соціолог Ірина Бекешкіна дала пораду українцям, як очистити Раду від корупціонерів.