RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Дзвонили Порошенку і не тільки: стала відома головна претензія Заходу до України

В останні тижні президенту України Петру Порошенку, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, міністру закордонних справ Павлу Климкіну, лідеру "Народного фронту" Арсенію Яценюку дзвонили люди з Вашингтона і Брюсселя, щоб донести - знищення Національного антикорупційного бюро (НАБУ) стане кінцем співпраці.

Про це "Апострофу" заявила нардеп від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Світлана Заліщук.

На її думку, в оточенні президента показали, що захищатимуть главу держави від будь-яких опонентів. Приклад - ситуація навколо лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Так, багато в ЄС і США тепер вважають, що прокуратура, поліція, Служба безпеки і суди є політичними інструментами в руках влади, а не частиною правової держави.

Уточнюється, що такої думки дотримується ще один представник БПП Сергій Лещенко.

"Саакашвілі - це питання другого порядку. Для наших партнерів дуже важливо, щоб працювало НАБУ, на запуск якого вони виділили гроші", - сказав він.

На думку політичного експерта Дениса Богуша, влада пішла неправильним шляхом - замість того, щоб розумно реформувати правоохоронну систему, влаштовується цирк із затриманням Саакашвілі.

"Зараз для наших партнерів створюється незрозуміла ситуація. Влада звинувачує Саакашвілі, але в той же час не можуть посадити, тільки висувають дивні звинувачення. Це все показує і неспроможність прокуратури навіть у звинуваченнях", - підкреслив політолог.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Україна псує відносини з Заходом: під загрозою навіть питання Донбасу".