RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Джерело розкрило деталі жорстких переговорів влади України з МВФ по важливому питанню

Переговори з МВФ з приводу прийняття Верховною Радою законопроекту про створення Антикорупційного суду проходили в жорсткій формі.

Про це розповіло джерело "Апострофа".

"МВФ каже, що вирішальне слово має бути за міжнародними експертами. І їхнє вето ніхто не зможе подолати. Парубій готовий до цього і буде намагатися сьогодні ввечері примирити сторони", - повідомив співрозмовник.

Планувалося з середи, 22 травня, займатися законопроектом, а вже в четвер навіть проголосувати в другому читанні. Але яким чином, незрозуміло, тому що не було жодних гарантій, що ввечері сторони прийдуть до консенсусу.

"Що й сталося. У середу вранці стало відомо, що ніхто не захотів йти на поступки. "МВФ послав нас. Вони сказали: або ми приймаємо їхній варіант, або ніяк. Більше вони нічого не хочуть обговорювати", - розповіло джерело, знайоме з ходом переговорів.

Тоді вперше заговорили про можливий дефолт, до якого у президента навіть готові, якщо Україна не отримає транш.

"Для нього це вигідно, щоб підставити прем'єра Гройсмана", - упевнене джерело в оточенні Парубія, у якого зараз складаються хороші партнерські відносини з прем'єр-міністром.

Більш детально читайте в матеріалі "Апострофа" - "МВФ просто послав нас": Україні висунули жорстку вимогу, часу залишилося мало.