RU  UA

Сьогодні накричав, а завтра спалять автівку: "слуг народу" звинуватили в тиску на журналістів

Коли народний депутат, який представляє монобільшість в парламенті, йде і кричить на журналіста за виконання службових обов’язків - це називається тиском з метою перешкоджання його роботі. Таку думку в ефірі Апостроф Live висловив політичний експерт Валентин Бушанський.

"Це означає, що представник законодавчої влади починає обмежувати представника ЗМІ – неформальної четвертої влади. Він заважає журналістові робити свою роботу. Це не інцидент на вулиці, коли громадянин "А" побачив, що громадянин "Б" знімає його на смартфон, і накричав на нього. Це народний депутат, у нього влада. Він сьогодні накричав, а завтра журналісту машину спалять, а післязавтра ще якісь історії почнуться", - заявив експерт.

За словами Бушанського, інцидент із народним депутатом від "Слуги народу" Євгеном Шевченком, який накричав на журналіста – це злочин. У цьому випадку нардеп зловживав своєю владою.

"Не втручайся в справи журналістів. Журналісти ж не розповідають тобі, як вести переписку, якою рукою голосувати, коли тобі, як собачці, віддають накази. В тебе умовні рефлекси – виконуй свої умовні рефлекси", - наголосив Бушанський.