RU  UA

Нардеп назвав несподіване прізвище наступного прем'єра

Голосування за Державний бюджет-2021 показало, що у Верховній Раді може бути створена нова коаліція, до якої увійде фракція ВО "Батьківщина", а Юлія Тимошенко може отримати крісло прем'єр-міністра.

Про це розповів в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Нестор Шуфрич.

За словами політика, ще тиждень тому проект Держбюджету на 2021 рік критикували чи не всі політики і бажаючих за нього голосувати не було. Але ситуація змінилася буквально на очах.

"Голосування за бюджет на 2021 рік з боку партії Юлії Тимошенко можна пояснити тим, що скоро ми всі станемо свідками створення нової коаліції і повернення прем'єрства Тимошенко, що було б не найгіршим варіантом розвитку сьогоднішньої ситуації", - розповів Шуфрич.

Він наголосив, що Юлія Тимошенко має досвід управління в кризових ситуаціях, але він особисто свій голос за неї як за очільника уряду не віддасть.

"Ми ("Опозиційна платформа - За життя" - "Апостроф") не можемо голосувати, якщо ми не учасники коаліції. Коаліція зараз вимальовується у складі "Слуги народу" і "Батьківщини". Подивимося, що криється за цим пасьянсом, адже ще вранці Сергій Соболєв з "Батьківщини" говорив, що вони не будуть голосувати за цей проект закону", - пояснив Шуфрич.

Як повідомляв "Апостроф", 15 грудня Верховна Рада України прийняла Державний бюджет на 2021 рік, в якому передбачено зростання зарплат вчителів і лікарів, а також підвищення мінімальних пенсій і зарплат.