RU  UA

Коломойський буде розігрувати джокер: екс-нардеп розповів, як олігарха позбавляють впливу в Україні

У українського олігарха Ігоря Коломойського немає монополії ні на телебаченні, ні на ринку нафтопродуктів - цим стримується його вплив в Україні.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів журналіст, політик і нардеп VIII скликання Сергій Лещенко, коментуючи боротьбу з олігархами, оголошену командою Зеленського.

За його словами, Коломойського позбавили впливу спочатку на "ПриватБанк" за часів президентства Петра Порошенка, а зараз і на державну компанію "Центренерго". Невирішеним залишається питання "Укрнафти" (50% у держави, а 40% - у Коломойського). Також і з Кременчуцьким нафтопереробним заводом, який контролюється Коломойським, але там є державна частка.

"Тобто ці дві точки потрібно якось вирішити і забути один про одного для того, щоб не потрапляти в залежність", - сказав Лещенко.

Він додав, що є ще головний актив олігарха - канал "1+1".

"Це медіа-зброя, яка може президентів дуже боляче атакувати або навпаки підтримувати. І тут Коломойський буде розігрувати цей джокер до останнього", - зазначив екс-нардеп.

Проти каналу застосовувати санкції не можуть, тому що вони застосовуються під юридичну базу.

"Ми не можемо просто, як в ресторані, говорити: хочу санкції на ці канали. Для застосування санкцій повинні бути хоча б формальні ознаки порушення законодавства в частині фінансування тероризму тощо. У випадку з паном Медведчуком це робити простіше, тому що його зв'язки як з Росією, так і з окупованими територіями ні для кого не є секретом. Навіть якщо є 50/50, то ці 50 завжди можна перевести в 60. Тоді буде перевага в доказах на користь фінансування тероризму", - розповів Сергій Лещенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Коломойського на весь світ оголосили токсичним, але він ще має стратегічну зброю - Сергій Лещенко.