RU  UA

Державне оборонне замовлення під загрозою зриву: нардеп зробив жорстку заяву

Державне оборонне замовлення на 2021 рік знаходиться на межі зриву, оскільки Міністерство оборони України досі не подало матеріали для його затвердження до Верховної Ради України.

Про це у програмі "Розклад Кулініча" на Апостроф TV розповів народний депутат з партії "Голос", секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

"Вже квітень, а державне замовлення у сфері оборони досі не надійшло до Комітету (Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки -"Апостроф"), де його повинні розглянути, затвердити і передати до Кабінету Міністрів України", - розповів нардеп.

Він звернув увагу на те, що в минулому році велика частина видатків з держбюджету на оборону так і не була освоєна через погану роботу менеджменту Міноборони.

"В минулому році більше 1 мільярда гривень оборонного бюджету повернулося назад: не було закуплене пальне для армії, обмундирування, квартири для військових тільки тому, що в Міноборони не уклали відповідні контракти", - наголосив Костенко.