RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вибрали легкий шлях: навіщо на Банковій оголосили про "деолігархізацію"

Оголосивши про "деолігархізацію" України, президент Володимир Зеленський не зробив жодного реального кроку - крім показухи - щоб реально заспокоїти найбільших монополістів країни. Це при тому, що влада має розуміння, чим і як заважають Україні олігархи.

Таку думку висловив журналіст "Апострофа" Денис Захаров у своїй авторській колонці.

Він зазначив, що замість того, щоб грати з переключенням уваги суспільства, у Зеленського могли б піти більш важким шляхом, але результати від нього вимірювалися б точно не десятком-другим статей на онлайн-ресурсах та порожніми обговореннями на телеефірах. Йдеться про те, щоб перетворити українських олігархів на звичайних великих бізнесменів.

"Вузька група зацікавлених осіб, здебільшого це олігархи, багато років намагається консервувати ситуацію в країні, розвиваючи власний бізнес, але створюючи бар'єри для входження до бізнесу для інших. Задля цього вони використовують політичні зв'язки, медіаресурс, щоб блокувати розвиток ситуації ", - каже радник президента Олег Устенко.

Він наголосив, що таким чином виходить, що захист прав власності – те, чого хоче бізнес – нормальну судову систему, ефективну боротьбу з корупцією, конкуренцію, демонополізацію економіки, зменшення бар'єрів для ведення бізнесу – блокує саме ця група.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Гаряча картопля" по-президентськи: що може врятувати Зеленського від великих неприємностей.