RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Потьомкінське село: вчений Козловський описав гнітючу ситуацію на окупованому Донбасі

На окупованому Донбасі не існує громадянського суспільства, а вся видимість "державності" насаджується зверху.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий донецький вчений-релігієзнавець, який був звільнений з полону бойовиків, Ігор Козловський.

"Змінює ситуацію в цілому громадянське суспільство. Але громадянське суспільство може змінити ситуацію, коли у нього є права і свободи. Там цієї свободи немає. Той ерзац громадянського суспільства, який створюється зверху, - це просто потьомкінське село, коли людей заганяють в так звану ДНР або "Вільний Донбас". Реального громадянського суспільства немає, як немає лідерів, які могли б уявити альтернативну думку, тому як будь-яка подібна людина, природно, виявляється в зоні уваги відповідних структур, і це небезпечно для життя ", - зазначив Козловський.

На його думку, у людей на Донбасі на даний момент немає можливості щось змінити.

"Людина може тихо ностальгувати, зітхати, згадувати, обмінюватися думками з тими, кому він довіряє, і все. Ну, ще їздити за продуктами харчування в Україні або виїжджати в Росію", - сказав учений.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Не можна говорити, що жителі Донбасу винні, є інше слово - Ігор Козловський.