RU  UA

Змушені йти пішки 3 км з сумками: Росія продовжує блокувати КПВВ на Донбасі

Проросійські бойовики продовжують блокувати роботу контрольно-пропускних пунктів на Донбасі. Людей пропускають через лінію розмежування лише у пункті пропуску "Станиця Луганська".

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 18:00.

Станом на вечір у Станиці Луганській пропустили 175 людей. А усі громадяни, які прямували через КПВВ "Мар'їнка", "Золоте" та "Щастя", повернулися на територію, підконтрольну Україні, бо їх не пропустили бойовики. Люди були змушені йти назад пішки більше трьох кілометрів з речами у руках.

Нагадаємо, що відсьогодні за рішенням командувача Операції об'єднаних сил відновлена робота усіх пропускних пунктів на лінії розмежування. Вони працюватимуть щоденно з 8:00 до 16:00. У Держприкордонслужбі заявили, що з боку України о 8-й ранку відкрили КПВВ "Гнутове", "Мар’їнка", "Майорське", "Станиця Луганська", "Щастя" та "Золоте".

На деякі з цих КПВВ за увесь час не прийшла жодна людина. А міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков наголосив, що не відкривши пропускні пункти, Росія показала своє ставлення до громадян та угод.