RU  UA

Коронавірус в ОРДЛО: представник ТКГ пояснив, чому Росія не допоможе бойовикам

На окупованих територіях ОРДЛО так звана місцева "влада", контрольована Росією, не здатна ввести повний локдаун. Вони не можуть розраховувати на будь-яку допомогу в боротьбі з коронавірусом.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив журналіст і представник України в робочій групі з політичних питань ТКГ в Мінську Сергій Гармаш.

"Україна може дозволити собі локдаун, тому що ми держава. Так, це дуже серйозно вдарить по нашій економіці, але ми можемо розраховувати на допомогу міжнародних організацій, кредити того ж МВФ. А ці недодержави в ОРДЛО не можуть розраховувати ні на чию допомогу", - зазначив Гармаш.

Журналіст пояснив, що в цих недореспубліках фактично немає своєї економіки. У зв'язку з цим вони можуть сподіватися тільки на допомогу Росії.

"Власної економіки у них де-факто немає. Вони не можуть дозволити собі навіть якийсь локдаун, тому що це вб'є весь малий бізнес, який намагається там виживати. Вся їх надія на Росію. Але в Росії теж дуже складна ситуація, і вона ставатиме складнішою, враховуючи геополітичну ситуацію в світі. Тому їхні перспективи дуже сумні", - зазначив Гармаш.