RU  UA

Афера вдалася: суперник Кернеса на виборах-2020 розповів, як обдурили харків'ян

На місцевих виборах у Харкові до влади прийшло багато "своїх" під ім'ям і брендом Геннадія Кернеса, що помер 17 грудня. Однак він сам не контролював, кого набирали до блоку "Успішний Харків".

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив кандидат в мери Харкова на місцевих виборах 2020 року Денис Ярославський.

"Коли розпочиналися передвиборні перегони, я був одним з кандидатів у мери міста. Я публічно заявляв, що Геннадій Адольфович знаходиться у вкрай важкому стані, а точніше у стані штучної коми. Офіційні представники міськради в обличчі Терехова це знали, це знали члени родини, це знало найближче оточення. Але це навмисне приховували, щоб ввести харків’ян в оману та, розуміючи, що електоральна підтримка в Кернеса дуже висока, на його бренді завести "своїх" людей як в обласну, так і в міську ради. Ця афера вдалася. Це найбільш цинічна брехня, яку харків’яни не могли собі уявити", - зазначив Ярославський.

Ярославський підкреслив, що Кернес не контролював, кого набирали до його блоку "Успішний Харків".

"Пан Кернес не мав ніякого відношення до того, що коїлося в подальшому під його ім’ям. Він перебував у стані штучної коми", - додав Ярославський.