RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Автомагістраль-Південь" починає "Велике будівництво" ЗПС аеропорту Херсон

20 вересня в аеропорту Херсона почнуть реконструкцію злітно-посадкової смуги. Після модернізації ВПП зможе приймати важкі далекомагістральні літаки Boeing 767-300 не менше двох разів на день. Роботи проведе компанія "Автомагістраль-Південь" за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє ЦТС.

"Перша черга передбачає вирівнювання існуючого асфальтного покриття довжиною 2000 м і шириною 42 м. Також повинен бути покладений новий асфальт товщиною 7 см", - йдеться в повідомленні.

Друга черга модернізації ВПП ділиться на два пускові комплекси.

Перший передбачає посилення асфальтної частини смуги і розширення її з 42 м до 45 м. Для цього потрібно демонтувати бетонні плити на ділянці смуги довжиною 500 м і замінити їх на два шари асфальтобетону загальною товщиною 18 см. Роботи планують закінчити до кінця року.

Під час другого комплексу робіт другої черги робочі подовжать смугу на 100 м до 2600 м і розширять бічні смуги безпеки, що має збільшити її ширину до 60 м. На ці роботи відводиться термін до кінця 2022 року.

Загальна вартість реалізації проекту - 440 млн грн.

Зараз аеропорт Херсон здатний обслуговувати тільки чартерні рейси і регулярні маршрути авіакомпаній МАУ до Києва, Turkish Airlines і Pegasus Airlines в Стамбул, Bees Airline в Тбілісі.

Нагадаємо, заступник голови ОП, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що в аеропорту Одеса відкрили нову ЗПС. Паралельно в цьому році стартує реконструкція в аеропортах Житомира, Кривого Рогу, Ужгорода, Вінниці, Чернівців, Рівного, Полтави, Дніпра, Херсона та інших міст.