RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Війна йде технологічна: найманець Путіна розповів про зброю ЗСУ на Донбасі

Російськи найманець Андрій Морозов, який воює на Донбасі, розповів про зброю військовослужбовців ЗСУ.

Про це повідомляють ЗМІ окупованого Луганська.

За його словами, в Луганську і на донецькому напрямку зараз напружена ситуація - йде високотехнологічна війна. Також він зазначив, що українські військові мають зброю з дорогих доступних комплектуючих. Одною з них є новітні українські ПТУРи "Стугна-П", керовані по лазерному променю, з дальністю до 5 км.

Як підкреслив бойовик, артилерія України набирається досвіду. А піхотою і розвідкою ЗСУ, за його словами, постійно "промацують" різні напрямки, готуючи дані для швидких і рішучих "стрибків" з уже зайнятих українськими солдатами висот і інших зручних позицій на нові, які ЗСУ хочуть відбити у російських окупантів.

Також бойовик з Росії зазначив, що українські військові танки та іншу бронетехніку намагаються не тільки тримати в справності і бойовій готовності, а й максимально перевести на закритий зв'язок, різко збільшивши таким чином контрольоване "плече" своїх можливих маневрених операцій.

За словами Морозова, літо на Донбасі саме по собі, з 2015-го року, сезон гарантованих військових загострень.

"Після початку видачі російських паспортів, в будь-який момент можуть початися далекосяжні неприємності", - констатував бойовик РФ.

Як повідомляв "Апостроф", протягом квітня воїни ООС на Донбасі завдали бойовикам-окупантам значних втрат.