RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Суд прийняв скандальне рішення по учасниці акції проти Зеленського

Суд визнав винною 16-річну Дарину Коцюрубу в адміністративному правопорушенні за участь в пікеті проти президента Володимира Зеленського в Рівному.

Про це повідомляє "UA: Рівне".

Дарина Коцюруба з товаришем в центрі міста тримали плакати, на одному з яких, зокрема, був напис "імпічмент президенту". Поліція тоді запросила їх до відділку і склала протокол за неповідомлення відповідних органів при проведенні мітингів та демонстрацій. Також протокол склали і на матір неповнолітньої.

Справа набула резонансу, була реакція президента Зеленського, а правозахисники заявили, що порушення як такого в діях молодих людей немає, адже повідомляти органи влади про мирні акції є не обов'язком, а правом.

Однак, як розповіла журналістам мати Дар'ї, Наталя, в Рівненському міському суді - іншої думки. Рішення там винесли ще 13 червня.

"Була в суді, забрала рішення судді Діонісьєва. У нас - попередження, штрафу немає. Але ми будемо подавати апеляцію і доводити невинність. У моїй справі (неналежне виховання, - ред.) - то її перенесли", - розповіла Наталя.

Жінка додала, що товариша Дар'ї Романа суд також визнав винним. Також міський суд визнав Дар'ю Коцюрубу винною в розклеюванні листівок, в поліції назвали це агітацією без вихідних даних.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі обговорюють історію 16-річної активістки Дар'ї Коцюруби з Рівного, яка була затримана на мітингу правоохоронцями.