RU  UA

Обстріл позицій ЗСУ близ Шумів, погром в Умані та новий поділ на карантинні зони: головні новини 10 вересня

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ біля Шумів на Донбасі, хасиди в Умані влаштували погром, а в МОЗ оновили поділ на зони карантину. Про це і не тільки у підсумковому випуску новин на Apostrophe TV.

Обстріл замість інспектування

Бойовики відкрили вогонь по позиціях Операції об'єднаних сил близ селища Шуми, які мали інспектувати, відповідно до домовленостей у ТКГ по Донбасу. Били прицільно, аби спровокувати українських військових. Саме там о 14:00 мала пройти спільна із бойовиками інспекція, але в Офісі Президента її відтермінували.

Паломники влаштували погром в Умані

Хасиди влаштували погром біля могили Цадика Нахмана в Умані. Натовп розтрощив тимчасово встановлену огорожу, яка мала обмежувати потік людей у зв'язку із карантинними обмеженнями. Двох людей вирішили депортувати до Ізраїлю. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко запевнив, що в разі повторення ситуації інших порушників теж депортують.

Новий поділ на карантинні зони

З понеділка починає діяти нове епідемічне зонування. Українську столицю віднесли до "помаранчевої" зони, а це третій рівень небезпеки. До найжорсткішої "червоної" зони потрапили 14 міст та 23 райони. Через це в цих населених пунктах не працюватиме громадський транспорт та школи. Закриють також громадські заклади, ТРЦ та спортивні зали.