RU  UA

Ситуація загрозлива: мер Умані про те, що відбувається в місті

В Умані склалася загрозлива ситуація щодо захворюваності на коронавірус: ще декілька місяців тому в місті не було жодного інфікованого. Про це заявив міський голова Умані Олександр Цебрій в ефірі Апостроф Live.

«Завдячуючи нашим лікарям, які зробили все можливе для того, щоб побороти пандемію, в нас не було жодного інфікованого. На сьогоднішній день в нас 83 інфікованих на стаціонарі і на амбулаторному лікуванні на території нашого міста. Я хочу сказати, що ця ситуація мені особисто оптимізму не додає. Щодо паломників, відтестовано десь 20% від загальної їх кількості. Я наполягав на тому, щоб усі сто відсотків паломників здали тест. Уманчани повинні знати, COVID-позитивні чи COVID-негативні люди приїхали до них з червоної зони», - наголосив мер Умані.

За даними Цебрія, серед тих хасидів, які пройшли тестування, було виявлено 10 інфікованих. Повторне ПЛР-тестування показало негативний результат у чотирьох з них, тобто вони вже одужали.

«Стовідсотковому тестуванню хасидів заважає власне бажання самих паломників. Повинна бути консолідована позиція щодо паломників та тих мір, які може задіяти наша поліція. Тільки ці дві складові можуть дати позитивний результат, щоби всі паломники були поголовно відтестовані. Це додасть стабільності та зніме соціальну напругу, яка на сьогоднішній день є, на превеликий жаль, серед уманчан», - резюмував Цебрій.