RU  UA

Заборона на Ан-26, загострення в Нагорному Карабасі та продаж колодязів у Криму - головні новини 28 вересня

Заборона використання літаків АН-26, поновлення обстрілів між Вірменією та Азербайджаном та примусовий продаж колодязів та свердловин в окупованому Криму. Про це і не тільки у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Використання АН-26 тимчасово заборонено

Міністерство оборони України розпорядилося заборонити використання літаків АН-26, поки триває розслідування авіакатастрофи на Харківщині. На час розслідування також відсторонили від роботи керівництво, яке керувало польотами 25 вересня, коли розбився літак. З метою уникнення спекуляцій на тему, чому сталася аварія, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко закликав оприлюднити записи розмови пілотів літака, який розбився в Чугуєві. Усі чорні скриньки вцілили. Спеціалісти кажуть, що на їх розшифровку піде близько п'яти днів.

Загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

Конфлікт між Вірменію та Азербайджаном за Нагорний Карабах продовжує загострюватися. Від самого ранку обидві країни поновили обстріли та взаємні звинувачення, також там розпочалося скликання військовозобов'язаних. Крім того, в Азербайджані ввели комендантську годину. Тим часом у Вірменії влада заборонила масові зібрання. Миротворцем у конфлікті вже захотіла виступити Росія - держава запропонувала зробити анексований Крим майданчиком для переговорів щодо Нагірного Карабаху.

Жителів окупованого Криму змушують продавати свердловини

Мешканців анексованого Росією Криму примушують продавати колодязі та свердловини через нестачу води на півострові. У разі відмови погрожують проблемами із "прокуратурою". Так званий голова Криму Сергій Аксьонов наголосив, що води для всіх не вистачає, а тому свердловини на подвір'ях людей можуть відбирати примусово. За словами тамтешніх "чиновників" протягом вихідних через відсутність води або її погану якість від місцевих мешканців надійшли тисячі скарг.