RU  UA

79 років трагедії: у Києві вшанували пам'ять жертв Бабиного Яру

В Україні вшановують 79-ті роковини трагедії у Бабиному Яру. Нагадаємо, 29-30 вересня у 1941 році есесівці стратили десятки тисяч євреїв у Києві.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00.

Під дулами есесівців тисячі євреїв йшли вздовж Лук'янівського кладовища, де здавали коштовності. Людей групами заводили на територію Бабиного Яру, адже саме це місце вибрало німецьке командування для масового розстрілу єврейського населення.

За словами очевидців тих страшних подій, дехто падав у яму просто від переляку і лише потім відчував, як його засипали землею. Тоді есесівці розділилися на групи: одні стріляли, інші викладали в Яру тіла загиблих, треті - сортували речі. Решта німецьких солдатів супроводжувала людей до страти. Протягом двох днів нацистські окупанти стратили майже 34 тисячі людей.

Трагедію в Бабиному Яру згадали депутати перед початком засідання Верховної Ради.

и насамперед і як нардепи, і як люди, повинні пам'ятати ті страшні уроки історії, які, на щастя, ми не спостерігали, але про які можуть розповісти ті учасники, які були під час цих подій. Треба зробити все, щоб такі події більше ніколи не відбувалися ні в Україні, ні у світі", - наголосив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.