RU  UA

Я літала на тому ж літаку, який розбився під Харковом - Надія Савченко

Ще десять років тому з літаком АН-26, який розбився в Чугуєві, були проблеми. Про це в ефірі Апостроф Live заявила колишня народна депутатка України Надія Савченко, яка вчилася літати на борту цього ж літака.

"Я літала на тому самому літаку, який розбився. Ще тоді, більше десяти років тому, коли я на ньому літала, він не був в доброму стані. У літака є ресурс. Можна продовжити ресурс фюзеляжа, можна зробити капітальний ремонт двигунів. Якщо там цілі лопатки, можна поміняти трубопроводи, якісь системи. Все це можна зробити. Ці проблеми проявлялися в тому, що все це треба було робити практично постійно", - наголосила Савченко.

За словами льотчиці, з двох літаків, які були на балансі як навчальні бази для штурманів, у робочому стані був тільки один.

"Тільки один літак випускали в небо. Другий стояв, як донор деталей та запчастин. Зараз є цей другий борт. Його треба починати відновлювати, модернізувати на ньому апаратуру. Все одно, незважаючи на катастрофи, незважаючи на те, скільки літаків падає, льотчики все одно будуть. Люди, які обирають цю професію сміливо і не боячись, розуміють, на що йдуть. Але їм потрібно на чомусь навчатися, щоб виконувати свої функції без загрози своєму життю та життю інших. Потрібно піднімати цю базу, потрібно робити ще один літак, який стояв в той момент, коли ми літали на тому, що розбився, і випускати його в небо", - резюмувала Савченко.