RU  UA

Загибель американки в Києві, коронавірус в Раді і пожежа на Донбасі: головні новини 30 вересня

У Києві напали на співробітницю посольства США, одразу вісім депутатів Верховної Ради захворіли на коронавірус, а на Донбасі спалахнула масштабна лісова пожежа. Про це та не тільки у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Загибель американки у Києві

У Києві знайшли непритомною співробітницю посольства США. Жінку побачили у лісосмузі близ залізничних колій перехожі. Американку із побитою головою відвезли до лікарні, але врятувати її не вдалося. У поліції розглядають дві версії трагедії: жінку на пробіжці міг збити потяг або могло статися навмисне вбивство. Очевидці кажуть про нападника, якому на вигляд 30-40 років. Його шукають правоохоронці.

Спалах коронавірусу в Раді

У Верховній Раді України зафіксували спалах коронавірусу. Парламент пішов на карантин, усі засідання скасували. За останній тиждень інфекцію виявили одразу у вісьмох народних депутатів. Хворобу підтвердили, зокрема, у лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка, керівниці "Голосу" Кіри Рудик, а також нардепа від "Слуги народу" Жана Беленюка. Крім того, повторно заразилася депутатка Яна Зінкевич.

Лісова пожежа на Донбасі

У лісах на Луганщині знову спалахнули масштабні пожежі. Вогонь палає довкола десятка сіл: горить трава та лісова підстилка. Гасити полум'я рятувальникам заважає сильний вітер. За словами речниці ДСНС Луганської області Любові Бугри, через загоряння проводиться евакуація населення сіл Муратове та Капітанове. До боротьби з вогнем залучили 192 людини та 44 одиниці спецтехніки.