RU  UA

Боротьба за свободу Марківа: в Італії проходить засідання апеляційного суду

У Мілані триває засідання, де розглядають апеляцію у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Вирок українцю, винесений судом у італійському місті Павія, можуть змінити.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 17:00.

На сьогоднішньому засідання апеляційного суду Мілана адвокати Марківа представляють нові факти експертизи у його справі. Прокурори мають оглянути місце, де в 2014 році загинув італійський фоторепортер Андреа Роккелі, у чому й звинувачують українського військового. Це гора Карачун поблизу Слов'янська Донецької області. Італійські слідчі на місці загибелі кореспондента не були, до цього часу вони користувалися гугл-картами.

Захист Віталія Марківа також наполягає на аналізі стрілецької зброї, яку мав при собі нацгвардієць. Крім того, адвокати просять долучити до розслідуваня українсько-італійський документальний фільм "Неправильне місце".

На засідання у справі Марківа у Мілан полетів очільник українського МВС Арсен Аваков. Міністр переконаний, що італійський суд діє упереджено.

"Є слідство, яке триває в Україні. Це слідство виявило факти, які, безумовно, мають бути відображені при винесені рішення. Так, наприклад, проведено експертизи в рамках кримінальної справи, допитано свідків, яких не врахували на суді в Павії. Оприлюднено факти, яких раніше не було, у тому числі записка, виявлена в кишені загиблого, факти експертиз та огляду місця, де загинули ці журналісти. Усе це не відображено у рішенні суду", - зазначив Арсен Аваков.