RU  UA

Пожежі на Луганщині і підкуп поліцейських у Києві: головні новини 1 жовтня

Уже другу добу вирують масштабні пожежі в Луганській області, у Києві намагалися підкупити начальника поліції залізничного вокзалу, а монети номіналом 25 копійок виводять з обігу. Про це та не тільки у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Масштабні пожежі на Донбасі

У Луганській області уже другу добу вирують масштабні пожежі. Поліцейські та рятувальники проводять евакуацію людей із районів, що охоплені вогнем. Через темряву гасити пожежу можна лише наземною технікою, адже у цю пору доби літаки працювати не можуть. Вогонь вже забрав життя одинадцятьох людей, ще сімнадцять перебувають у лікарні із різними травмами. Внаслідок пожежі знищені сотні будинків та КПВВ "Станиця Луганська", який закрили ще вдень. Загалом пожежа розповсюдилася на площу одинадцять тисяч гектарів.

Підкуп поліцейського у Києві

У столиці група кишенькових крадіїв хотіла підкупити начальника поліції залізничного вокзалу. Правоохоронці спіймали зловмисників на гарячому. Працювала група за налагодженою схемою: поки одні відволікають, інші нишпорять по кишенях. Деяких порушників із цієї групи раніше неодноразово затримували, тому крадії вирішили підкупити правоохоронця. Усім зловмисникам вручили підозри, наразі вони перебувають у СІЗО.

Виведення грошей з обігу

Відсьогодні в Україні офіційно виведені з обігу монети номіналом 25 копійок, а також гривні старого зразка. Українці можуть віднести монети та старі купюри до банку, там їх обміняють на нові. Такий обмін можна провести упродовж року: банки зобов'язані прийняти будь-яку суму без комісії. Чотири державних банки прийматимуть монети та купюри, виведені з обігу, впродовж трьох років.