RU  UA

Пожежі на Луганщині, протести у Бішкеку та заборонена зброя у Карабаху - головні новини 5 жовтня

Масштабні пожежі на Луганщині вирують п'ятий день, детонують знаряддя, масові протести у столиці Киргизстану та нові обстріли у війні між Азербайджаном та Вірменією за Нагірний Карабах. Про це і не тільки у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Пожежа біля електростанції на Луганщині

Уже п'ятий день на Луганщині вирують пожеж: полум'я палає навіть там, де не горіло під час обстрілів у 2014 році. У Станично-Луганському районі чутно детонацію боєприпасів. Біля села Артема, де вогонь підступив небезпечно близько до електропідстанції та газопроводу, вогнеборцям вдалося приборкати стихію. Зараз рятувальники намагаються локалізувати вогонь у напрямку селища Петропавлівка.

Протести у Киргизії

Столицю Киргизії Бішкек охопили масові протести. На вулиці вийшли люди, які не погоджуються із результатами парламентських виборів, однак їх миттєво почала розганяти поліція. Силовики застосували водомети і світлошумові гранати, а також сльозогінний газ. Внаслідок сутичок постраждали як протестувальники, так і правоохоронці. Силовики відтісняють мітингувальників до центральної площі міста. У мережі з'явилися відео, де нібито правоохоронці переходять на бік протестувальників. Тим часом місцеві жителі нарікають на проблеми з мобільним зв'язком.

Нові обстріли у війні за Нагірний Карабах

Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією за Нагірний Карабах не вщухає. Друге за величиною азербайджанське місто Гянджа обстріляли з території проитивника. Вірменія атакувала Азербайджан забороненою зброєю, офіційний Єреван це заперечує. У самопроголошеній республіці Нагірний Карабах заявляють про те, що військовий аеропорт міста злетів у повітря. Тамтешня влада заявила, що азербайджанські війскові відкрили вогонь по Степанакерту, тому їхні військові об'єкти стали цілями армії оборони. У Вірменії заявили, що армія Нагірного Карабаху відкрила вогонь по позиціях у тилу Азербайджану через використання останніми забороненої зброї. Натомість у посольстві Азербайджану в Україні запевнили: вогонь відкривали зі сторони Вірменії.