RU  UA

Лікарні абсолютно не готові: хворий на коронавірус розповів про лікування в Києві

Заразившись коронавірусом в кінці вересня, голова Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко випробував на собі побутові умови і лікування в лікарнях української столиці.

Про свої враження хворий на коронавірус розповів в ефірі Апостроф Live.

Олег Попенко спочатку перебував у Київській міській клінічній лікарні №1 на Червоному хуторі, а після того, як у нього підтвердили COVID-19, його перевезли в Київську міську клінічну лікарню №8 на вулиці Кондратюка.

"Лікарня на Червоному хуторі взагалі не була готова до прийому хворих. Медики відмовлялися нас обслуговувати. Керівник відділення разом з черговим лікарем і тим, хто нас обслуговував, взагалі не заходили до нас в палату. Вони повністю відмовлялися нас обслуговувати. Були тільки медсестри, які ставили нам крапельниці - і все ", - розповідав хворий.

За його словами, протягом тижня, з понеділка по п'ятницю, лікаря доводилося шукати самостійно - з температурою 38 підніматися на поверх вище і ходити лікарнею.

Після того, як у Олега Попенка було підтверджено коронавірус, його о четвертій ранку перевезли в восьму лікарню, яка розташована на вулиці Кондратюка.

"Ми годину стояли біля лікарні, бо не встигали розвантажувати хворих. Тобто я з температурою 38 сидів годину в "швидкій" і чекав, поки всіх приймуть. Після цього ще годину ми чекали, поки нас оформлять", - згадував він.

За його словами, персонал восьмої інфекційної лікарні більш підготовлений до роботи з хворими на коронавірус, але побутові умови в усіх лікарнях бажають кращого.

"Саме відділення абсолютно не готове до того, щоб приймати людей. Ні центральна влада, ні муніципальна не підготував до того, щоб приймати таку кількість людей, хворих коронавірусів. Люди, які працюють тут, валяться з ніг. Доплату від міської влади вони також отримують мінімальну. Щоб ви розуміли, медсестри на "швидкій" отримують доплату близько двох тисяч гривень на місяць. А це копійки порівняно з тим, що люди ризикують своїм життям і лікують нас від цієї страшної хвороби ", - підкреслив хворий.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 9 жовтня, на екстреному засіданні Кабміну прийнято важливі рішення з метою застосування боротьби з COVID-19, які стосуються тестування на коронавірус і лікування викликаної ним хвороби.