RU  UA

Протести в Білорусі, розстріл автобуса в Росії та мовний скандал в Одесі - головні новини 12 жовтня

Білоруські силовики погрожують стріляти бойовою зброєю по протестувальниках, в Росії хлопець розстріляв рейсовий автобус, а в Одній із гімназій Одеси вчителька принизила школярку через українську мову. Про це і не тільки в підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Бойова зброя на протестах в Білорусі

Білоруські силовики заявили про намір стріляти по протестувальниках із бойової зброї. Мовляв, мітинги в країні стали вкрай радикальними. Протести проти Олександра Лукашенка тривають у Білорусі вже другий місяць, на вулиці виходять навіть пенсіонери. Європейські країни закликають його до діалогу та заявляють, що ЄС включить Лукашенка в санкційний список, якщо ситуація в Білорусі не стабілізується. Євросоюз також вимагає звільнити усіх політв'язнів та затриманих під час протестів активістів.

Розстріл автобуса в Росії

У Росії 18-річний хлопець розстріляв рейсовий автобус із мисливської рушниці. В результаті атаки загинули четверо людей, серед них бабуся нападника. Ще трьох пасажирів доправили у лікарню. Після того, як хлопець зрешетив автобус, у якому їхали його родичі, він втік до ліс. Зловмисника розшукують тамтешні правоохоронці.

Мовний скандал в Одесі

У одній з одеських гімназій розгорівся мовний скандал. Тамтешня вчителька довела до сліз ученицю, яка розмовляла українською мовою. На аудіозаписі, який виклали у групі "Батьки SOS" чути, як викладачка сварить дівчинку, бо та забула принести художній альбом. Однак найбільше жінка обурилася тим, що учениця відповідала їй українською мовою. Мовляв, не виконала домашнього завдання, а тепер "прикривається мовою". В такий спосіб, на думку вчительки, дівчинка продемонструвала, що є вищою за всіх. Після того, як ситуація в одеській гімназії набула розголосу, жінку звільнили.