RU  UA

П'ять питань Зеленського і нові зони карантину - головні новини 15 жовтня

Офіс президента назвав всі п'ять питань, які увійдуть до всеукраїнського опитування від Зеленського, в Україні оновили поділ на зони карантину, а в Одесі затримали члена ІДІЛ. Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

П'ять питань Зеленського

Сьогодні вранці президент Володимир Зеленський назвав друге питання всеукраїнського опитування. Трохи згодом українські ЗМІ опублікували решту запитань, тож в Офісі президента були вимушені підтвердити цей зміст. Окрім думки виборців про довічне ув'язнення за корупцію, в день місцевих виборів, вони мають також мають відповісти на питання про створення вільної економічної зони на Донбасі. Також Зеленський планує вивчити настрої щодо скорочення кількості народних депутатів до 300 осіб, легалізації канабісу і прав України на використання засобів безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Зони карантину

З понеділка в Україні діятиме нове епідемічне зонування. Відповідно до нього, у "червоній" зоні карантину залишаться Суми. Приєднаються до нього Харків, Чернівці, Полтава та ще чотири обласних центри, а також Лисичанськ. Відтак, тут буде обмежено рух громадського транспорту, роботу ресторанів та торгових центрів. У "помаранчевій" зоні опинилися десять обласних центрів, серед яких Вінниця, Луцьк, Дніпро і Львів, а також Київ. У зоні не мають працювати спортзали, нічні клуби та заклади культури. До "жовтої" зони віднесли Запоріжжя, Бровари та Калуш. Тут заборонено ходити у заклади, де бувають люди похилого віку.

Затримання члена ІДІЛ в Одесі

СБУ затримала в Одесі учасника ІДІЛу. Чоловік хотів влаштувати транзит бойовиків терористичного угруповання через Україну. Він перебував у міжнародному розшуку. На територію України затриманий потрапив нелегально, прибувши із однієї з країн Центральної Азії. Підготовку він проходив у таборах терористів на Близькому Сході.