RU  UA

Іран відповів за катастрофу МАУ і страшна ДТП під Рівним - головні новини 19 жовтня

Іран взяв на себе відповідальність за збиття літака МАУ в небі над Тегераном, у Рівненській області в страшному ДТП загинула вагітна жінка, а колишній бранець Кремля Володимир Балух проходить реабілітацію після нападу. Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Катастрофа МАУ

Іран взяв на себе відповідальність за збиття українського літака в небі над Тегераном. Країна обіцяє виплатити однакову суму компенсації всім рідним жертв, незалежно від їхнього громадянства. За словами заступника міністра закордонних справ України Євгенія Єніна, слідство має бути об'єктивним, а Іран повинен надати доступ до всіх матеріалів. Український літак був збитий над Тегераном 8 січня щойно вилетівши з аеропорту. Усі 176 людей, які перебували на борту, загинули.

Страшна ДТП під Рівним

У Рівненській області в аварії загинула вагітна жінка. Інцидент стався на автодорозі "Київ-Чоп". Загибла - 25 річна жінка, яка їхала у пологовий будинок. Водій та пасажир іншої машини опинилися в лікарні. Із понівечених авто рятувальникам довелося витягати людей за допомогою спеціальних засобів. Вони ж допомогли запобігти загорянню. Причини аварії з'ясовують поліцейські.

Реабілітація Балуха

Колишній політв'язень Володимир Балух, на якого напали в Києві, вже ходить і читає. Лікарі зробили контрольні знімки та відзначають позитивну динаміку. Балух навіть розв'язує кросворди, це частина реабілітаційної методики. Попри карантин, медики дозволили провідати активіста його другу Ахтему Чийгозу. Напад на колишнього бранця Кремля стався в столиці у ніч проти 8 вересня.