RU  UA

У США знайшовся 12-річний геній: ним пишаються викладачі, а він мріє про космос

Дванадцятирічний американець Калеб Андерсон - справжній вундеркінд. Хлопчик уже навчається на другому курсі факультету аерокосмічної інженерії.

Подробиці - у сюжеті підсумкового випуску Апостроф News о 21:00.

Талант до точних наук батьки Калеба помітили, коли він ще не ходив. В однорічному віці малеча вміла читати, а у два роки дитина вже вирішувала складні математичні задачі та відрізняв молекули від атомів. Вже у три роки юного розумника прийняли в асоціацію людей з високим рівнем IQ.

В першому класі Калеб став найрозумнішою дитиною в школі, а у перші роки навчання вундеркінд знав усю шкільну програму. Нині хлопцю 12 років, а він уже навчається на другому курсі факультету аерокосмічної інженерії. Він вирішив навчатися у престижному закладі, бо мріє полетіти в космос. Пари дитина не прогулює, а завдання виконує сумлінно. Викладачі коледжу пишаються, що в їхніх стінах навчається справжній геній.

Батьки Калеба Андерсона часто не розуміють, над чим саме працює їхній син, але завжди підтримують всі його ініціативи. Головна їхня мрія - щоб їхній син виріс хорошою людиною.

Поки що в планах Калеба - вивчитись у Технологічному інституті Джорджії, або ж в Массачусетському технологічному інституті. Крім того, хлопець мріє потрапити на стажування до Ілона Маска - у компанію Space X.