RU  UA

Інтерв'ю Зеленського, жорстоке вбивство в Дніпрі і новий тираж книги про Стуса - головні новини 22 жовтня

Президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю чотирьом українським телеканалам, у Дніпрі сталося жорстоке вбивство, а видавництво вже готує новий наклад книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса". Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Інтерв'ю Зеленського

Президент України Володимир Зеленський дав інтер'ю журналістам чотирьох українських телеканалів. Говорили, зокрема, і про жорсткий карантин, українську вакцину та штрафи за порушення карантину. За словами очільника держави, локдаун у країні запроваджувати не планують, оскільки будь-які обмеження зупинять економіку України. Щодо вакцини проти коронавірусу: нею займалися пів року. Зеленський зазначив, що вона унікальна і вже проходить тестування. У разі успіху президент готовий випробувати вакцину на собі. Штрафи, які нині діють за порушення карантину, Зеленський вважає замалими. Він ще раз закликав українців дотримуватися правил безпеки та не ігнорувати масковий режим, бо лікарів на всіх не вистачить.

Жорстоке вбивство у Дніпрі

У Дніпрі сталося резонансне вбивство. Там випадкові свідки знайшли оголене тіло чоловіка та викликали поліцію. За інформацією правоохоронців, про зникнення загиблого ще на початку місяця повідомили його родичі. Чоловіки вивезли у ліс і забили до смерті. У скоєному підозрюють трьох місцевих жителів. Поліцейські провели обшуки за місцем їхнього проживання та в автомобілях, а також вручили їм підозри.

Книга Кіпіані про Василя Стуса

У видавництві готують новий наклад книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса", яку днями заборонив Дарницький районний суд Києва. Відео, як друкують примірники, показали на сторінці видавництва у Facebook. Друкарські машинки працюють безперервно, а працівники раз за разом збирають нові сторінки. Книгу заборонили видавати через те, що у ній згадується тодішній адвокат Стуса - Віктор Медведчук. Одразу після рішення феміди книгу змели з усіх полиць, а видавництво отримало тисячі передзамовлень, тож у друк запустили ще 15 тисяч примірників.