RU  UA

Зустріч "Слуг народу" з Зеленським і нове життя книги про Стуса - головні новости 2 листопада

Фракція "Слуга народу" провела збори із президентом Володимиром Зеленським, з'явилися нові подробиці у справі про вбивство сімох воїнів АТО, а книгу Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса пустили в друк із спеціальним додатком.

Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV за 2 листопада.

Засідання "Слуги народу"

Президентська фракція "Слуга народу" зібралася на засідання із Володимиром Зеленським. Збори організували з метою обговорення подальших дій щодо скандального рішення Конституційного суду України. За словами депутатів, які покинули засідання раніше, одностайної підтримки законопроекту Зеленського щодо КСУ у фракції немає. Сам президент на зборах пробув недовго, але встиг розповісти свою думку щодо невідкладного законопроекту. Крім того, очільник держави звернувся до народних депутатів із проханням підтримати документ у парламенті.

Висока ймовірність того, що законопроект підтримають у першому читанні, а потім вноситимуть до нього правки. Цього тижня розгляду законопроекту чекати не варто, бо вносяться альтернативні документи.

Вбивство сімох військових: нові подробиці

Чоловікові, якого звинувачують у вбивстві сімох воїнів АТО та замаху на життя ще однієї людини, загрожує довічне ув'язнення. Обвинувачення проти 58-річного Анатолія Захаренка направили до суду. За інформацією МВС, протягом 5 місяців досудового розслідування правоохоронці провели сотні експертиз. Дослідження показали, що алкоголю у крові підозрюваного не було, а всі свої дії він усвідомлював.

Нагадаю, вбивство сімох військових сталося на Житомирщині. У травні група чоловіків на рибалці почали дорікати власнику ставка у тому, що він жив у Росії та не служив у АТО. Той дістав зброю і розстріляв кривдників. Вижити вдалося лише одному чоловікові. Пізніше з'ясувалося, що затриманого стрілка вже притягали до відповідальності за порушення правил зберігання мисливської зброї.

Книга про Стуса знову пішла в друк

Книгу Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" знову запустили у друк. Новий тираж буде надрукований зі спеціальним додатком. На форзацах опублікують резонансне рішення Дарницького райсуду Києва про заборону на вихід книги, яке може набрати чинності вже 18 листопада. Також нове видання доповнять передмовою автора.

19 жовтня суд заборонив видавати книгу Кіпіані через те, що в ній згадується тодішній адвокат Василя Стуса - Віктор Медведчук. Після рішення феміди книгу змели з усіх полиць, а видавництво отримало тисячі нових передзамовлень, тож у друк запустили ще 15 тисяч примірників.