RU  UA

Законопроект по КСУ, перемир'я в Нагірному Карабасі та нове фото Кернеса - головні новини 10 листопада

Законопроект спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова стосовно рішення Конституційного суду можуть проголосувати вже наступного тижня, у невизнаному Нагірному Карабасі приземлилися декілька літаків РФ, з яких висадилися російські миротворці, а перше фото мера Харкова Геннадія Кернеса після початку лікування в Німеччині розмістив Павло Фукс. Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Законопроект Разумкова по КСУ

Законопроект голови парламенту Дмитра Разумкова по Конституційному суду України розглянуть вже наступного тижня. Документ говорить про повернення НАЗК повноважень, скасованих рішенням КСУ. Альтернативний законопроект народного депутата Олександра Дубінського був відхилений профільним антикорупційним комітетом ВРУ. Тепер за ініціативу спікера парламенту зможуть проголосувати у сесійній залі, а перед цих у документі відредагують кілька формулювань. Законопроект Разумкова визнали найбільш компромісним з усіх запропонованих варіантів. Документ, ініційований президентом Зеленським, було відхилено через його неконституційність.

Російські миротворці у Нагірному Карабасі

Російське Міністерство оборони показало момент приземлення у Вірменії літаків, які перекидають на територію невизнаної республіки Нагірний Карабах. Борти сіли на території російської військової бази. Там уточнили, що на територію Нагірного Карабаху Росія направить 1960 миротворців. Окрім сотні військових, на перших трьох літаках привезли бронетранспротери, бронеавтомобілі та засоби мобільного зв'язку. Перемир'я у Нагірному Карабасі триває вже 21 годину. Опівночі його підписали Азербайджан, Вірменія та Росія.

Нове фото Кернеса

Бізнесмен Павло Фукс оприлюднив у мережі нове фото міського голови Харкова Геннадія Кернеса. На фото автор посту написав: "Передаю привіт усім харків'янам і окремо тим, хто мене загубив". Воно було зроблено у німецькій клініці "Шаріте", де Кернес проходить лікування від коронавірусу. Про зникнення харківського мера вчора вранці повідомили на офіційному сайті Національної поліції, правоохоронці навіть відкрили кримінальну справу. Однак дуже швидко інформацію з ресурсу видалили, а провадження закрили вже сьогодні.