RU  UA

Як в Україні "платять" компенсації за хворобу і смерть медиків від Covid-19: шокуючі цифри

В Україні жоден медик не отримав страхову компенсацію після того, як захворів на коронавірус. Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив колишній в.о. голови Державної санітарно-епідемічної служби України Святослав Протас.

"З біля 200 померлих медичних працівників, компенсації родини отримали тільки в 10% випадків. Тобто близько 20 родинам виплачена компенсація. Жодного страхового випадку тим лікарям, які захворіли і, дякувати Богу, залишилися живими, не було. Мені не відомо, що вони отримали якусь страхову компенсацію за те, що вони перехворіли, і що це професійне захворювання", - додав Протас.

На думку експерта, в Україні склалася катастрофічна ситуація з медиками. За 15 років у країні не буде кому лікувати.

"Про що тут говорити? Ситуація реально катастрофічна. Якщо прем’єр розповідає, що за 15 років не буде, чим пенсію платити, то я хочу прем’єру сказати, що за 15 років у нас не буде кому лікувати. І кого лікувати. Ті, хто залишився, будуть закордон їхати слідом за нашими медиками, які туди виїхали. На заклики президента вони не дуже поспішають повертатися і розбудовувати Україну. Вони бачать ставлення до професійних груп і до власного населення", - наголосив Протас.