"Новорічний" локдаун в Україні: що говорять в уряді про терміни

Уряд розглядає можливість введення повного локдауну в Україні на період новорічних свят. Розробляється декілька сценаріїв протидії COVID-19, серед яких і кількатижневий карантин.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 15:00 на Апостроф TV.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, зараз вся країна знаходиться у помаранчевій зоні. Крім того, на вікендах діє карантин вихідного дня. Ефективність таких обмежень можна буде оцінити вже на початку грудня.

Подальший план дій у боротьбі з епідемією залежатиме від приросту захворювання. Напередодні міністр культури Олександр Ткаченко запропонував ввести двотижневий локдаун та скасувати новорічні масові заходи. Утім прем'єр запевнив, що поки про введення жорстких обмежень не йдеться.

"Ми розуміємо, що кінець грудня та початок січня - це період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. Усе це може дати значний поштовх до сплеску хворобу, якого медична система може не витримати. Ми розробляємо план реагування на такі ситуації та на випадок погіршення стану в країні", - наголосив Шмигаль.