RU  UA

Локдаун в Україні, бюджет-2021 і прощання з Марадоною - головні новини 26 листопада

Про введення локдауну в Україні попередять за 7-10 днів, проект державного бюджету на 2021 рік передали у Верховну Раду для затвердження у другому читанні, а в Аргентині прощаються із легендою світового футболу Дієго Марадоною.

Локдаун в Україні: названі умови

Якщо в Україні будуть вводити повний локдаун, то людей про нього попередять завчасно. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, про введення жорсткого карантину буде відомо за 7-10 днів. Прийняття рішення залежить від динаміки захворюваності, та чи буде результат від карантину вихідного дня. Минулої доби в Україні зафіксували рекордну кількість хворих на коронавірус - 15 331 випадок.

В Раду передали бюджет-2021

Уряд схвалив проект державного бюджету на 2021 рік. Документ передали до Верховної Ради на затвердження у другому читанні. Бюджет схвалили на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, уряд знайшов можливість зменшити дефіцит щодо ВВП із 6 до 5,5%. Доходи бюджету передбачили на рівні 1 трлн 90 млрд гривень, що на 20 млрд більше, ніж у першому читанні.

В Аргентині прощаються з Марадоною

В Аргентині від самого ранку прощаються з легендарним футболістом Дієго Марадоною, який помер напередодні від серцевого нападу. Видатному спортсмену було 60 років. До Президенського палацу в Буенос-Айресі прийшли тисячі фанатів із квітами, портретами Марадони та символікою футбольних клубів, за які він виступав. Черга розтягнулася вздовж усієї площі перед будівлею уряду, її вимірюють кілометрами. Дехто з фанатів займав місце ще з вечора, аби провести в останню путь улюбленця мільйонів. Людей пускають невеличкими групами.

Громадський порядок охороняють кілька десятків поліцейських. Здебільшого, прощання проходило спокійно, однак не обійшлося і без сутичок. На деяких ділянках площі між вболівальниками та правоохоронцями сталася штовханина. Люди знесли частину огорожі і намагалися прорватися без черги. У поліцейських летіли пляшки, натомість вони використали сльозогінний газ.