RU  UA

Ожеледь у Києві і напад на пенсіонерку в Харкові - головні новини 10 грудня

У Києві через крижаний дощ утворилася ожеледь і кілометрові затори на дорогах, в Харкові чоловік зґвалтував пенсіонерку, а Маяя Санду офіційно визнана новим президентом Молдови. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Негода в Києві

На столицю обрушився крижаний дощ. На дорогах Києва утворилася ожеледиця, через що рух транспорту в центрі і на околицях міста фактично зупинився. На трасах фіксують численні ДТП. Рух на столичних вулицях зупинився, а на деяких дорогах державного значення його взагалі обмежили. Через негоду в аеропорту "Бориспіль" відкладають посадку літаків. Крім того, по всій території України оголосили І рівень небезпеки.

Згвалтування пенсіонерки в Харкові

У Харкові чоловік зґвалтував 72-річну жінку. Він напав на пенсіонерку, коли вона йшла на роботу, вдарив її по голові і затягнув у підвал будинку. Там нападник зв'язав жінку і здійснив над нею наругу. Крім того, чоловік відібрав гроші, документи і мобільний телефон. За даними поліцейських, жінка знаходиться в лікарні. Її стан вкрай важкий.

Правоохоронці затримали нападника. Зловмисником виявився 31-річний житель Харківщини, який неодноразово був засуджений за злочини насильницького характеру. Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід.

Санду - президент Молдови

Маю Санду офіційно визнали новим президентом Молдови. Конституційний суд країни затвердив підсумки виборів, на яких вона здобула перемогу. Після двогодинної наради суд затвердив мандат Санду. Рішення феміди остаточне і оскарженню не підлягає.

За Конституцією Молдови, президента обирають на 4 роки. Новий глава держави вступає на посаду після прийняття присяги. Церемонія інавгурації Санду запланована на 24 грудня. У січні вона з офіційним візитом відвідає Україну на запрошення президента Володимира Зеленського.